Pages

Saturday, March 21, 2009

Mabruk alaiki ya ukhti....


Hari nie my family sibuk dengan persiapan majlis perkahwinan my sister yg ke3. Ini adalah pertama kali my family mengadakan majlis perkahwinan. Sebelum ini ada jugak tapi buat kt oversea. Masa tue my brother la yang kawin. Tapi abah dgn ma tak dapat hadir just aku jer yg ada dan sekarang dah ada seorang anak pun my brother tue.
Majlis kali nie melibatkan 500jemputan sahaja. Majlis urgent yang tiada rancangan rapi tapi berjalan dengan baik insyAllah. Majlis walimah ini meraikan my sister Noor wati binti Mohd Dawam dengan pasangan pilihannya Mohd Rafaie bin Sulaiman dan lebih mesra dengan panggilan Paie dalam familyku. Aku belum sempat nak rakam gambar-gambar sekitar majlis walimah kali nie. InsyAllah esok aku cuba rakamkan sekitar majlis walimah my sister nie. Ku doakan ikatan yg dijalinkan ini mendapat keberkatan daripada Allah SWT.. Ameen..

Saturday, March 7, 2009

Duty Hari Sabtu...



Hari nie aku kena duty untuk sabtu minggu pertama dalam bulan Mac. Aku duty with Siti Noor. Stuff lama semua pergi bercuti ke Taiwan. Program tahunan untuk kakitangan UKHWAH BERHAD.
Actualy sekarang nie masuk satu bulan 4hari aku dah bekerja dengan Ukhwah Berhad. Memang best kejer kt Ukhwah. Walaupun kekadang agak tertekan dengan kejer di bahagian full sattlement tapi bila kengkawan yang satu department dalam marketing tolong then buat lawak aku jadi happening balik. Aku bersyukur sangat punyer rakan kerja yang sangat2 understanding.. Tanpa mereka sunyilah marketing Ukhwah and KoPutri.
Nak kongsi cerita jugak dalam blog nie,setakat hari nie aku dah berjaya buat dua submittion untuk clien aku. Seorang tue buat pinjaman peribadi untuk sektor awam-i dengan jumlah RM28,000 then yang satu lagi tue buat overlap dengan jumlah RM50,000. Bila dapat tolong orang rasa senang hati dan lapang dada. Dengan motto yang sentiasa company aku pegang " susah senang kita bersama " membuatkan aku rasa terpanggil untuk memikul tanggungjawab ini dalam memberikan bantuan dan perkhidmatan yang sebaik mungkin.
Hope lepas-leopas nie Allah akan selalu memberikan aku petunjuk jalan hidup yang terbaik. Terima kasih atas rezeki yang sentiasa tak pernah putus.