Pages

Monday, August 30, 2010

Kenduri d umah kawan dekat Putatan....






Malam tadi aku memeriahkan satu majlis berbuka posa dekat umah kawan di Putatan. Majlis sangat meriah dengan kehadiran begitu ramai sekali warga semenanjung. Macam renunion plak.he.he.he...

Menu juadah berbuka malam tadi, nasi putih+ikan tongkol masak lemak+ayam goreng berempah+agar2 rumpai dan sirap limau ais....

Keberkatan ramadhan sangat terasa dengan majlis berbuka posa yang sebegini...
Tiada coretan yang lebih dapat ku kongsikan. Cuma utk tatapan pembaca blog ku, aku uploadkan beberapa gamba...

berbuka d mn??







friday , 27/9 ....

This week aku berbuka posa dengan k.fiza+a.leh and safwan di old town white coffee.

First xtahu pun nak buka posa kt situ. Di rahsiakan oleh a.leh pada mulannya tempat berbuka kami tue. Jam 5.15 petang we all bergerak ke tempat yang di rahsiakan. ha.ha.ha....

Tempat yang we all tuju melalui laluan ke pusat membeli belah Karamunsing. Masih di rahsiakan. Mana la a.leh nak bawa nie....alahai.....
Beberapa simpang mesti di lalui before masuk ke satu center yang agak x-clusive. Sesampai dekat situ kena ambik tiket parking. Banyak tempat makan yang x-clusive ada dalam center tue. Tapi mataku memang terus terpandang terus ke satu signboard besar yang bertulis { OLD TOWN WHITE COFFEE }.. dalam hati mula terkenang, lama sudah x makan dekat tempat nie.

We all parking keter, then aku tanyer dekat a.leh, buka posa kt mn nie?? { aku tanye mcm tue sbb kt ctu memg banyak cafe+restoren yang x-clusive..then a.leh jawab... hari nie kita buka posa dekat restoran nie, sambil dia menunjukkan arah tangan ke situ. { OLD TOWN WHITE COFFEE }

We all pun masuk ke dalam restoren then terus je capai menu...aku jadi tukang "tik" menu yang nk di order pada paper yg telah di sediakan oleh pihak restoran. Aku pesan asam laksa and oren twister. k.fiza and a.leh pesan, mee kari+nasi ayam special+rose float+telur 3suku and satu lagi minuman [ aku x igt aper nama dia ].

Pesanan akan sampai d meja bila waktu berbuka masuk nanti.ha.ha.ha.....

Aduhai, penat badan tidak terkira hari nie.....
Masuk jer waktu berbuka kami terus jer menjamah makanan yang terhidang dengan begitu bersemangat sekali.he.he.he....lapar punyer pasal.
Tengah2 sedap makan tetiba safwan menangis meraung...luka bibir dia.menangis..sian dia safwan buchuk..k.fiza+a.leh mengawal keadaan dengan sesegeanya, alhamdulilallah. Safwan pun memangis kejap jer. Alhamdulilallah semuanya berlalu dengan begitu sahaja dengan baik2 sahaja.

Makan punyer makan sampai la jam 8mlm di sana. then we all bergegas nak blik ke rumah dengan perut yang kenyang..Alhamdulilallah rezeki daripada Allah masa tue begitu mura sekali.

kira-kira this week minggu last makan dengan k.fiza+a.leh and safwan, pasni k.fiza cuti sampai hujung tahun..rindu la dekat family angkat ku nie kelak..terutama dengan keletah safwan......

{ thnx k.fiza + a.leh belanja fazat buka posa dekat OLD TOWN WHITE COFFEE }

Friday, August 27, 2010

Kemeriahan SK Sindumin pada Hari Jumaat







Kemeriahan hari jumaat yang begitu happening d SK Sindumin.....

Wednesday, August 25, 2010

Semangat Merdeka Warga SK Sindumin







Bersempena bulan kemerdekaan yang bakal diraikan tidak lama lagi, satu program pertandingan mendeklamasikan sajak telah diadakan di perkarangan SK Sindumin. Program ini lanjutan daripada kempen mengibarkan Jalur gemilang yang telah di lancarkan pada minggu lalu. Sambutan daripada pelajar2 sangat memberansangkan. Aku jadi bangga dengan anak2 muridku yang begitu berani menyahut cabaran untuk mendeklamasikan sajak mereka.

Jangan main2 dengan pelajar SK Sindumin, setiap kali ada pertandingan yang di anjurkan, mesti penyertaan sangat meriah. Pelajar berlumba-lumba nak masuk. Memamg bagus bebudak nie. Macam nie la kalau nk maju, sentiasa berlumba-lumba untuk rebut peluang.

Aku plak sekali lagi kena jadi juru gambar untuk pertandingan kali ni. Almaklum la aku nie salah seorang daripada guru IT sekolah.
( hahahaaaaaaa )...
Isnin minggu depan GB dah tempah aku sekali lagi untuk jadi camera women untuk majlis penyampaian hadiah bagi program sepanjang bulan kemerdekaan...
Nie kalau aku ambik charge gerenti boleh buat bisness jugak nie...
( haahahaaaaaaas )


Sebagai tatapan semua,aku uploadkan beberapa keping untuk menunjukkan kemeriahan pertandingan mendeklamasikan sajak bersempena bulan kemerdekaan.

Monday, August 23, 2010

Rezeki Daripada Allah d Bulan Ramadhan



pemandangan d siang hari..sempat lagi aku ambik gambar before balik sipitang



habis jer terawih try klik lg gambar sekeping utk upload kt blog.. heheheheeeee

Alhamdulilallah, dengan keberkatan bulan Ramadhan, tahun nie dapat la mengerjakan ibadah puasa dengan kawan2 di Kota Kinabalu. Actualy kalau hari kejer berposa dekat Sipitang so apa salahnyer untuk tahun nie menjalani ibadah posa weekend di Kota Kinabalu dengan kengkawan and ........bukan selalu.

Tak jugak ketingglan mengerjakan solat sunat terawih+witir d masjid negeri d Kota Kinabalu. Terasa betul2 melalui ibadah Puasa Ramadhan bila dapat berterawih d masjid negeri. Rasa tenang dan lapang jer.

Tahun nie untuk kali ke6 puasa d rantauan. Namun tidak la sehebat masa ku belajar dulu. Langsung x dapat balik k tanahair. Tapi untuk tahun k2 dapat berpuasa dengan keluarga. Alhamdulilallah , syukur pada Allah.

Moga tahun2 yang akan datang akan ada kesempatan lagi untuk mengerjakan ibadah puasa dengan keluaga d semenanjung.
Rindunyer dengan my family.....

D Chicken Rise Shop





20/8 Jumaat, kul 6.29 aku berbuka d chicken rise shop. Alkisahnyer nak buka posa dekat situ kena tempah meja. So tempahan telah dibuat untuk 4orang. Jadi 2pasang kekasih boleh makan la...hehehe..tapi just yg ada sepasang kekasih, seorang budak dan teman kepada pasangan kekasih.hahahaaaaaa...

Menu biasa la chicken rise, sayur, then pie, sirap bandung cincau.( package ).. Memamg berselera makan. Sampai kekenyangan perut. hahahaa... makan kali nie kena bayar around RM70 and up...

Alhamdulilallah rezeki hari tue Allah permudahkan. Syukur pada Allah SWT.

Wednesday, August 18, 2010

PaGi Hujan ReNyaI2 Accident D saksikan

Pagi nie seawal jam 7.00am dengan hujan yang renyai2 menuju ke SK Sindumin, aku menyaksikan satu kemalangan jalanraya diantara sebuah van usang dengan sebuah trellar besar. Mangsa mati kerana tersepit ( kemungkinan ).

Moral of d story sebuah kematian itu akan berlaku pada bila2 masa sahaja tanpa kita duga. Mungkin hari ini, esok atau lusa belum tentu kita dapat hidup dengan usia yang panjang. Jadi sentiasalah kita berdoa moga Allah SWT akan selalu melindungi kita dari segala perkara yang tidak kita ingini.

Ku lihat isteri+keluarga mangsa menangis2 meratapi pemergiaan si mati. Hati ku juga sayu melihat situasi itu. (mangsa non muslim) .

Sentiasa bersedia untuk perjalanan hidup yang akan datang.....

Tuesday, August 17, 2010

PeLaNCaRaN JaLuR GeMiLaNg SK SINDUMIN






Dengan suasana posa d bulan Ramadhan, terlancar juga Kempen JALUR GEMILANG peringkat SK Sindumin. Aduhai hanya Yg merasa jer yg tahu betapa panasnya cuaca time majlis tue berjalan. Apapun cuaca panas majlis tetap meriah. CONGRATE TO ALL warga SK Sindumin semua atas usaha dan kerjasama untuk menjayakan program kempen nie.

Meriah dengan nyanyian dan kibaran jalur gemilang....so untuk tatapan semua aku syerkan gambar2 kemeriahan majlis pelancaran kempen jalur gemilang SK SINDUMIN untuk semua pembaca atau yg lalu blog nie kejap then baca.heheheheeeeeeee

Wednesday, August 11, 2010

BerSAHUR dengan KaRi AyAm....



Pagi tadi seawal jam 4pagi aku dah pun bangun, bangun untuk bersahur. Bersempena dengan bulan Ramadhan nie nampaknyer bangun awal la. Tapi pas SaHuR tidur la balik.. Heheheheeeeee.

Actualy pagi tadi untuk SaHuR yang pertama MENU nyer KaRi AyAm. Nak katernyer terjaga dari tidur jam 3.45pagi. Then terus la persiapkan diri untuk BERSAHUR...
Walaubagaimanapun, Selamat Berpuasa and bersahur untuk SEMUA PEMBACA BLOG SAYA yg memang SETIA atau yang SEPINTAS LALU singgah dekat blog nie...

RAMADHAN KAREEMM