Pages

Wednesday, April 28, 2010

berkenalan dengan k.ita and d family...

Actually now dah masuk bulam Mei ( lg 3hr jer ).. tapi pun masih banyak lagi kerja yang dok tertangguh tak settle2 lg. Kerja sekolah jgn cakap la memang banyak. Campur lagi dengan study... ( aduh..duh..duh ). Walau paper pun hidup masih lagi enjoy. Waktu cuti maintain la cuti. Mana boleh kacau.. ( heheheheeee)
Minggu lepas and 2week sblm tue, every friday aku turun KK. Dok dekat sipitang kalau weekend memang membosankan, so ambil peluang nie turun KK.. Kebetulan ada rumah sewa jgk d KK so x masalah untuk berulang alik tiap2 minggu ke KK. Biasa la orang bujang kan!!! hehehehe
Last week with my best friend we'all keluar menuju puncak ( hehehe )..keluar menuju destinasi yang di tuju la...( but tak bawa camera plak masa tue so x dpt nak rakam kenangan )...sedey nyer... Cuma apa yang dapat just ingatan jer la. with my pren, we'all gi rumah satu kenalan baru yg terletak di taman iramas KK. Aku pun baru jer nak kenalan. Belum pernah jumpa lg but my best pren dh pernah la jumpa bcz dia mengajar anak orang tue Iqra'.
We'all drive mengikut petunjuk yg dah pun dia sms pd we'all. Agak mudah untuk mengenali tempat dan kawasan tempat kenalan baru we'all nie duduk. Drive punyer drive dan akhirnya pun sampai... Satu-satunya banglo berwarna KUNING telah dapat kami detect dr dalam keter lg.Seperti guide yg telah di berikan, rumah kenalan baru we'all nie warna KUNING.. we'all berhenti betul-betul di hadapan pagar rumah ( org yg baru nak aku kenal ).. Kami pun bunyikan hon.... ( tit...tit..) maka terpacul lah kepala seorang budak yg sangat COMEL...im si xcited to know her....
Boy yg kepalanya terpacul tadi terus memanggil mamanya di dapur..." mama..mama ustazah datang.." after pagar buka we'all tur parking keter betul2 depan pintu masuk rumah. Maka kami pun melangkahkan kaki masuk ke rumah kenalan baru ku..( tp dah lama bg my best pren..hehehee ) aku perkenalkan diri... " my name fazat.. akak aper nama??.. panggil k.ita jer.. ooooo " so start dr saat tue AKU panggil dia k.ita. anak dia sangat friendly...im so xcited..kami pun bersembang sakan. Rupanya k.ita nie orang kluang, johor. Orang jawa lagi. hehehee... bekas pramugari.. ( patut la santeekkk ). K.ita sangat friendly bagiku. Apa tidaknyer, macam2 story we'all borakkan. Dari kisah family sampai la pengalaman hidup...
K.ita kawen dengan jejaka keturun dusun yang telahpun masuk Islam. So anak-anak dia memang cute...anak mix...hehhehee.. Sorang nama Haris and sorang lagi nama Edry and in coming ada lagi sorang. Now k.ita tgh pregnant 8bln.
Citer punyer citer rupernyer k.ita nie jugak x kawan. So everyday dia dok rumah jer. Berkawan dengan anak2 jer la. Tak saper2 yg dia kenal selain family in law dia jer dekat sabah nie. Kesian dengar citer dia. So we'all yg baik hati nie tanpa segan silu menawarkan diri utk menjadi kawan k.ita. Dia happy bila we'all cakap macam tue.
" besar tangan nyiru kami tadahkan..."
Masa mencemburui..tup..tup dah pkul 1tghri. Dah la masa dtg rumah k.ita tue hari ahad. aku terpaksa berkejar-kejar sbb aku pun kena balik ke sipitang. Almaklum la esok dah nak mula kerja balik. So, sebelum balik, k.ita jamu makan nasi himpit, kuah masak lodey, ayam goreng and sambal ikan bilis kt we'all. memang sedap. Dapat la alas perut before drive balik ke sipitang. tepat jam 2ptg we'all mintak izin pd k.ita utk balik..tergesa-gesa jgk lah....
dalam pada tergesa-gesa tue sempat jugak plan nk g JAKEL. hehehe...
so singgah la kejap cuci matanyer...hehehhheheheeeee....jalan punyer jalan..tgk2 kul 3.15ptg.hhaaaaaaaaaaaaaaa...lewat udah aku nie....
bergegas ajak my pren blik putatan sbb aku kena blik sipitang...barang x kemas lagi.adoi..ermmmmm... Nak di jadikan citernyer aku bertolak balik ke sipitang jam 4ptg dr Kota Kinabalu and sampai di sipitang lbh kurang jam 6.30ptg....apa boleh buat kalau ditugaskan diluar bandar mcm aku nie...hehheeee
so moral off d story is...kita jgn cepat menilai seseorang yg kita blm kenal bagaimana orangnya... aper owang puih kater yang ader cover2 book tue...' aku pun dah lupa..'heheheeeee.
ok la yer..setakat nie jer yg dpt aku kongsi..sebenar nyer banyak lagi tp tue la masa x nak type diary nie la "kengkononnyer" heheheeee. sampai jumpa lagi...

ala...x bw camera so x dapat ambik gambar dengan kenalan baru aku tue...sedey....