Pages

Monday, March 19, 2012

Bila jauh tentu teringatkan Ma+Abah

Ma+Abah yang selalu aku rindukan bila jauh.. Walaupun ada "ehem2" Ma+Abah jugak tempat yang no1 aku rindukan.. x bolehh lawan .. So "ehem2" kena terima hakikat ' saya tak boleh berjauhan dengan ma+abah saya bila kawen ' .. so prepay awal2 na dengan kenyataan saya nie... hehehe

Lama rasernyer tak blogging mcm dulu..

Ya Allah betapa lama x blogging .. rindu plak rasernyer dgn dunia blogging.. kerana terlalu sibuk dengan kerja+tanggungjawab yg d berikan. Dengan belajar lagi. Dengan tugas luar lagi . aduh banyaknyer tanggungjawab yg d berikan. Tak mampu kalau nk ikutkan tapi kena lakukan jugak. Nie dah masuk bulan3 untuk tahun 2012. Dari Januari until March mcm2 aktiviti dan benda aku kena buat dan dah buat pun. Semuanyer adalah sebagai tugas dan tanggungjawab yang di amanahkan. Bermula dengan tugas di sekolah sbg guru, d "u" sbg pelajar dan d umah sbg anak .. tanggungjawab yang mesti di buat dan di laksanakan. Januari yang lepas .. aku sambut besday aku yang ke ?? .. bertambah usia ku. 2x sambut. sekali dengan family and sekali dengan rakan sekerja dkt SK Sindumin. thnk you so much . So aku upload sikit gambar2 masa smbut besday dekat tempat kerja ..

Saturday, February 11, 2012

Lamanyer x blogging ... sibuk betul aku ...

this year blm lg blog nie di sentuh dengan sentuhan jari aku..sibuk sangat sekarang nie dengan kerja yg bertimbun2..hehehe so lets go blogging...

Thursday, July 28, 2011

Majlis Perpisahan with k.ilah






Last week SK Sindumin agak sedih sedikit dengan pemergian guru kesayangan Puan Che Fadzilah yang akan bertukar dan balik ke semenanjung untuk berkhidmat di tempat baru. Angin yg baru. Walaupun aku x dapat join jamuan perpisahan yg pihak sekolah adakan untuk k.ilah...

Apapun selamat berkhidmat di tempat yg baru k.ilah....

Monday, July 25, 2011

Happy nyer bila da ma+abah d cc




Last week aku konvo IPG KPLI zon Sabah 2011.. so konvo kali nie agak istimewa sbb buat dekat tempat sendiri berbanding sebelum2 nie kena dtg k putrajaya. Walaupun tempat x la sebesar dan segah di sana but aku tetap bangga dengan IPG zon Sabah. My ma+abah datang..tue lg yg membuatkan aku sangat2 happy. Memang lama x jumpa ma+abah. My adik bongsu pun datang sama.wawan.

Wlupun group KPLI jQAF jun2009 IPGM Kampus Kent x ramai berbanding IPG2 lain tp yang penting kami semua dapat berkumpul then jumpa balik after 1year xjumpa sbb kena posting tempat masing2....

Tahniah utk Hafiz sbb best student KPLI group. And congrate utk daus, syukri, k.rad,jalata, k.ju, k.bibah,k.ruzi, aisyah, siti aisyah, marina and utk diri sendiri jugak...hehehhe....

Thursday, May 12, 2011

Nafas Segar tanpa Dadah..





Pagi yang indah SK Sindumin memulakan operasi dengan program Aerobik Nafas Segar. Ini adalah salah satu daripada program Pendidikan Pencegahan Dadah di bawah penyelarasanku. Besar tugas yg aku di amanahkan untuk melaksanakan sepanjang tahun 2011 ni.

Semua pelajar dan guru2 SK sindumin di mestikan mengikuti aktiviti nie. Aku merasakan sangat teruja dengan penglibatan semua warga SK Sindumin. Alhamdulilallah segalanya di permudahkan untuk ku menjalankan aktiviti program kali ini.

Program ini akan berterusan selama setahun dan di harapkan akan menjadi aktiviti sepanjang tahun SK Sindumin.

Slogan " saya yang menurut perintah " adalah satu cogankata yg menjadi pegangan aku sepanjang aku di pertanggungjawabkan untuk menggalas tugas demi AGAMA , BANGSA & NEGARA.

" MURID CEMERLANG, GURU GEMILANG, SEKOLAH TERBILANG "

Wednesday, May 11, 2011

Pengesahan Lantikan yg d tunggu2..






Alhamdulilallah, akhirnya urusan pengesahan lantikan ku terima pada 19/4/2011 yg lalu. Syukur pada Allah Subhanahu Wa Taala atas segala urusan yg di permudahkan. Hanya yang menunggu untuk di uruskan adalah Pelantikan Tetap jer lagi.