Pages

Thursday, November 26, 2009

Kelas INTERAKSI Yang Sangat Meletihkan....

Hari nie dah masuk satu minggu kelas interksi KPLI j-QAF LPBS JUN 09. Memang penat sangat sampai tak bole nak kata. Mula jam 7.30am sampai jam 10.00pm. Memamg penuh masa. Balik bilik terus tido... hahahahaa... Tapi apap boleh buat nie semua adalah persediaan untuk masa depanku kelak. Mahu atau tidak mahu mesti di lalui. Apa yang penting hati kena sentiasa IKHLAS dalam menuntut ilmu." Lillahitaala "
Esok sekali lagi sambut raya eduladha di perantauan. Sebab dah biasa raya di perantauan so tak rasa sedih pun tapi mungkin bagi yang tak biasa mungkin akan sedih kot..hehehe...
Cuma yang bezanya tahun lepas Eduladha ku sambut di bumi anbiya dan tahun ini Eduladha ku sambut di negeri di bawah bayu. Suasana semestinya lain. Kalau di Mesir suasana Edulada sangat happening berbanding dengan Malaysia. Memang rindu dengan suasana tue. Tapi apa boleh buat, InsyAllah kalau ada rezeki nak jgk ke sana lagi nanti.
Minggu nie punyer aktiviti x dapat nak tu uk gambar lagi. tengok la dalam minggu depan bila ada masa nak update blog. try jgk nk tunjuk gambar2 dekat IPG kampus Kent nie pada semua org dekat semennjung...ehehehehehe.. Best Kent nie..
ok see u soon

Wednesday, November 4, 2009

Pening dengan assigment yg bertimbun2 nie...

Cuti persekolah makin hampir so kuliyah di IPG Kent pun makin dekat la. Bila tak mengajar kena belajar la plak. Apa boleh buat. Untuk masa depan kena la lakukan itu semua. assigment plak tak siap lagi. Mula kuliyah nie assigment kena hantar tapi tak siap lagi. Aktiviti sekolah banyak sangat. Perkhemahan la, hari sukan la, anugerah cemerlang lagi la. Hai, memamg takde masa nak siapkan assigment. Balik ke rumah dah penat. Malam alkisahnya tidur awal la plak. So sebagai jalan penyelesaiannya, kena la curi-curi masa untuk buat sikit-sikit tugasan assigment yang tlah di pertanggungjawabkan walaupun kadang-kadang tue sampai tak menang tangan nak buat. Memamg penat la. Tue la pengorbanan yang kita kena buat untuk menjadi seorang guru. Waktu aku mencoret nukilan ini, aku agak busy sedikit tapi aku cuba juga untuk mencoretkan luahanku ini dalam blogku yang sudah agak lama tidakku update kan. Jumaat nie 6/11/09 aku terlibat dengan perkhemahan serumpun di SK Merintaman yang melibatkan 300 org pelajar di seluruh daerah Sipitang. Perkhemahan ini pula berlarutan hingga 9/11/09. Aduhai penatnyer. 10/11/09 pula ada Mesyuarat sekolah, kurikulum dan Kokurikulum sekolah. kena jadi setiauasaha untuk catat minit mesyuarat. Aduhai sekali lagi. Tidak habis di situ, keesokan harinya 11-12/11 ada pula Bengkel Program Malaysian Grid for Learning (myGfL) di Pejabat Pelajaran pula. Aduhai sekali lagi.. mak oi.. penuhnya agenda minggu nie dan minggu hadapan. Tapi apa boleh buat. Maka assigment ku akan bertangguh lagi kali nie.
Semua nie adalah pengalaman yang baru dalam bidang tugasku sebagai seorang guru.