Pages

Tuesday, November 16, 2010

Go To Secret Resipe.






Last week, untuk menghilangkan rasa boring aku menghiburkan hati dengan menikmati hidangan kek di "secret resipe"... nyum..nyum...memang sedap. Sambil makan kek order jugak ice cream yang memang sedap.

Anyway takder apa nak story sangat just nak syer beberapa cebis kenangan masa we all. He.he.he...

Monday, November 1, 2010

KuNdAsAnG....







This week SK Sindumin ( my tempat kejer ) bt lawatan ke Kundasang+Ranau. Seramai 56 orang termasuk yg membawa kami ( driver ). Kiranyer percutian kali nie agak menarik. Tapi da jugak yg xbest sangat2. But kena rahsia just seorang jer yg dpat sy kongsikan.. my best pren kt school ( k.che fadhilah )..

Banyak jugak tempat we all kunjungi. 1st tentu la Kinabalu Park then Poring. 2 tempat jer dah sampai petang. So terpaksa stop aktiviti then sambung plak keesokan harinnya. 31/10 teruskan lawatan ke Ladang Teh Sabah and Tagal Kpg.Luanti.

Suasana memang nyaman dan sangat sejuk. Teringat la musim sejuk terakhir dekat tempat belajar dlu. Ha.ha.ha....

Nie la 1st time berjalan jauh g bercuti dekat Sabah nie. X masa nak g jalan pun sebelum nie. Tapi oleh kerana tempat kerja yg anjur lawatan nie so dapat la gi bejalan. Tapi kena bawa anak2 angkat la lawatan kali nie. Ha.ha.ha...

Dalam banyak2 tempat yang aku kunjungi, yg paling menarik hatiku d Kinabalu Park and Kpg Tagal Luanti. Rasa sgt friendly dengan alam semesta dan kehijauan buminya. Selesa sangat2. So saper2 nk turun ke Kundasang+Ranau jgn lupa singgah ke Kinabalu Park+Tagal Kpg.Luanti. Memang syiok sgt2.....

Nanti aku uploadkan beberapa gambar2 menarik masa aku g jenjalan kt Kundasang+Ranau. So sapa2 yang nak turun ke Sabah jangan lepaskan peluang ke Kundasang nie. Kamu akan rasa dekat dengan alam semulajadi. Dekat dengan pencipta. Hebatnyer Kundasang sampai dapat menarik jiwa aku. Hati aku nie beronta2 nak panjat gunung kinabalu tp train x cukup jd kena tanggung dulu. Nxt year dh cukup train aku pasti akan laksanakan impian aku nie. Ha.ha.ha....