Pages

Thursday, July 28, 2011

Majlis Perpisahan with k.ilah






Last week SK Sindumin agak sedih sedikit dengan pemergian guru kesayangan Puan Che Fadzilah yang akan bertukar dan balik ke semenanjung untuk berkhidmat di tempat baru. Angin yg baru. Walaupun aku x dapat join jamuan perpisahan yg pihak sekolah adakan untuk k.ilah...

Apapun selamat berkhidmat di tempat yg baru k.ilah....

Monday, July 25, 2011

Happy nyer bila da ma+abah d cc




Last week aku konvo IPG KPLI zon Sabah 2011.. so konvo kali nie agak istimewa sbb buat dekat tempat sendiri berbanding sebelum2 nie kena dtg k putrajaya. Walaupun tempat x la sebesar dan segah di sana but aku tetap bangga dengan IPG zon Sabah. My ma+abah datang..tue lg yg membuatkan aku sangat2 happy. Memang lama x jumpa ma+abah. My adik bongsu pun datang sama.wawan.

Wlupun group KPLI jQAF jun2009 IPGM Kampus Kent x ramai berbanding IPG2 lain tp yang penting kami semua dapat berkumpul then jumpa balik after 1year xjumpa sbb kena posting tempat masing2....

Tahniah utk Hafiz sbb best student KPLI group. And congrate utk daus, syukri, k.rad,jalata, k.ju, k.bibah,k.ruzi, aisyah, siti aisyah, marina and utk diri sendiri jugak...hehehhe....

Thursday, May 12, 2011

Nafas Segar tanpa Dadah..





Pagi yang indah SK Sindumin memulakan operasi dengan program Aerobik Nafas Segar. Ini adalah salah satu daripada program Pendidikan Pencegahan Dadah di bawah penyelarasanku. Besar tugas yg aku di amanahkan untuk melaksanakan sepanjang tahun 2011 ni.

Semua pelajar dan guru2 SK sindumin di mestikan mengikuti aktiviti nie. Aku merasakan sangat teruja dengan penglibatan semua warga SK Sindumin. Alhamdulilallah segalanya di permudahkan untuk ku menjalankan aktiviti program kali ini.

Program ini akan berterusan selama setahun dan di harapkan akan menjadi aktiviti sepanjang tahun SK Sindumin.

Slogan " saya yang menurut perintah " adalah satu cogankata yg menjadi pegangan aku sepanjang aku di pertanggungjawabkan untuk menggalas tugas demi AGAMA , BANGSA & NEGARA.

" MURID CEMERLANG, GURU GEMILANG, SEKOLAH TERBILANG "

Wednesday, May 11, 2011

Pengesahan Lantikan yg d tunggu2..






Alhamdulilallah, akhirnya urusan pengesahan lantikan ku terima pada 19/4/2011 yg lalu. Syukur pada Allah Subhanahu Wa Taala atas segala urusan yg di permudahkan. Hanya yang menunggu untuk di uruskan adalah Pelantikan Tetap jer lagi.

Monday, May 2, 2011

Kursus anjuran Sektor Pengurusan Sekolah...,






24-26 April di arahkan gi berkursus di Hotel Palace Kota Kinabalu. Under Sektor
Pengurusan Sekolah ia di anjurkan untuk kursus kali nie. Kena jamu telinga jer la utk kursus kali nie. MENDENGAR..MENDENGAR DAN TERUS MENDENGAR....

Perasmian dibuat oleh E.Asli bin Sahat. Memang best tempat berkursusnyer...bukan alang2, hotel 4bintang. Makanan jgn cakap, saper yg g kursus rasa nak makan semua menu yg di hidangkan. Semuanyer menyelerakan. Heheheee....

Next time k hotel lain plak untuk berkursus. Apa yang di tunggu adalah makanan yg di sajikan di hotel tue. hahahaaaaaa

Kalau tak di arahkan untuk gi kursus memang x dapat jugak nak merasa dok hotel 4bintang gini. Heheheeee....

Manukan Island






Last week sempena cuti Good Friday ahirnyer dapat jugak menjejakkan kaki ke Manukan Island. Memang best. Satu tempat percutian untuk family + honeymoon or pra honeymoon ( heheheeee ). Keindahan pantainya yg memang sesuai utk aktiviti scuba diving. Dia punyer ikan memang jinak and mcm2 bentuk dan warna yg pelbagai. Air dia sgt2 jernih. Cuma yg agak x best mata memandang sbb byk "sotong kering". heheeeee.

Apapun sesiapa yg penggemar kehidupan dan suasana pantai macam aku bgus la rancang percutian ke Pulau Manukan.

Thursday, April 21, 2011

Rindu nyer dekat wawa+dekna.....



" this song akk dedicate utk korang bedua "

Sorry, I never told you, all I wanted to say.
Now it's too late to hold you. '
Cause you've flown away, so far away.

Never, Had I imagined, yeah, living without your smile.
Feelin' and knowing you hear me.
It keeps me alive. Alive!

And I know you're shining down on me from Heaven,
Like so many friends we've lost along the way,
And I know eventually we'll be together.
One sweet day.

Picture a little scene from Heaven.

Darling, I never showed you.
Assumed you'd always be there.
I took your presence for granted.
But I always cared
And I miss the love we shared.

And I know you're shining down on me from Heaven.
Like so many friends we've lost along the way.
And I know eventually we'll be together.
One sweet day.

Picture a little scene from Heaven.

Although, the sun will never shine the same, I'll
always look to a brighter day.

Yeah, Lord, I know, when I lay me down to sleep,
You'll always listen, as I pray!

And I know you're shining down on me from Heaven,
Like so many friends we've lost along the way,
And I know eventually we'll be together.
One sweet day.

And I know you're shining down on me from Heaven,
Like so many friends we've lost along the way,
And I know eventually we'll be together.
One sweet day.

Sorry, I Never told you, all I wanted to say

Thursday, April 14, 2011

Majlis Perpisahan Juruteknik SK Sindumin







Selamat berjaya di tempat yg baru walaupun dekat SJK (T) hehehehe....

PPDa SK Sindumin g melawat....




This week guru PPDa SK Sindumin gi melawat PPDa SK Merintaman. Banyak yg dipelajari olehku. Memandangkan aku la penyelaras PPDa SK Sindumin maka akulah yg kena bekerja keras untuk memajukan PPDa SK Sindumin untuk tahun nie.

GO GO FAZAT ASMA.....

Wednesday, March 2, 2011

SAFWAN dah besar dah..






Masa mula2 dtg sipitang nie, Safwan kecik lagi. xsampai pun setahun. Now dia dh besar dan 2tahun lebih dah. Dah jadi abang yg nakal kepada adiknyer si SOFI budak tecik buchuk. Heheheeee...

Alkisah sempat la aku ambik gambar dia hujung minggu yg lepas dekat KK. Memang dah bijak sangat. Petah cakapnyer. hehehe.. Dok palk dengan abahnyer dekat KK tue. tambah lagi la bijak.hehehe....

Monday, February 21, 2011

Tawaran Lantikan PPPS gred DG41




Today aku telah menerima surat lantikan tetap PPPS gred DG41 from SPP.I'm happy about that. Namun dalam happy rasa sedih sedikit sebab punca rezeki ku jauh berada daripada org2 yang ku sayang. Kan best kalau dapat dok dekat!!! Tapi nak buat macam mana telah di tentukan begini perjalanan yang perlu aku lalui. Moga segalanya penuh dengan hikmah dan barakah.

SELAMAT MEMULAKAN TUGAS DI KEJAUHAN DARI ORG2 YG KU SAYANGI....

Rindu my princess yg "tecik molek"




" rindunyer dekat "my tecik molek"

Today i'm missing my "tecik molek"... Rindu nak tidokan dia dalam pangkuan dan pelukanku.. My "tecik molek" bila la acik nak cium "izzah" lagi. Rindunyer dekat dia. Penghibur menggantikan "budak temok" yang balik umah tokcik dia. Masing2 da kerenah masing2. Anak buah acik yang acik rindu. Bila dok jauh nie selalu teringat2 jer dekat 2org nephew.

Mujur la before blik hari tue sorang dpt jgk hantar ke airport. Sepanjang jalan dari rumah sampai kat airport "tecik molek" dalam pangkuan dan dukunganku. Bila mendukungnyer aku rasa segala beban di fikiran dengan masalah hilang. Rasa tenang. Seolah2 my "tecik molek" memberikan ku satu semangat yang baru. Memberikan aku kekuatan yang luar biasa.

acik rindu "tecik molek"

Tuesday, February 15, 2011

Panazzzzz nyer


Aduh x tahan dengan kepanasan dekat Sabah. Lagi pula dengan kedudukannya dekat dengan pinggir laut menyebabkan cuaca yang panazzzz bertambah2 bahangnyer. Pening kepala ku yang sangat menyengatkan. Baru sehari aku memulakan tugas di sini dengan di tambah cuaca yg tersangat panazzzzz. Adoiiiiiii maknyer...

1st day sekolah kelmarin, emmmmm...., satu suasana yang lama ku tinggalkan dan kini ku kembali semula. Rasa tidaklah begitu x-cited tapi ok. Yang dapat membuat aku x-cited andai aku dapat pindah. HEHEHEHeeeeeeee...... walau apapun selamat memulakan tugas kembali di SK SINDUMIN, itu ucapan daripada puan GB and rakan2 sekerja seawal pagi aku melangkah kaki ke perkarangan sekolah.

Anak muridku juga memandang2ku..almaklum la dekat 2bulan aku x datang sekolah, tetiba datang balik. Mesti diorang igt aku pindah tetiba ada balik..hahahhaaaaaaa...." Takpe nanti pas 3tahun ustazah pindah yer"..hehehehe

Hari 1st x mengajar lagi just uruskan urusan dengan sekolah, KPM and SPP. But sempat aku masuk 1 kelas jer. Percubaaan. heheheeee..... Kelas tahun5...
Budak2 semua tanyer, mana ustazah pegi? lama x kat sekolah.. aku just jawab ustazah cuti la ...heheheeee...." rasa dirindui dan dihargai " heheheeeee...

apapun segalanya baik2 sahaja untuk hari pertama aku memulakan tugas kembali di SK Sindumin...
SELAMAT BERTUGAS KEMBALI UNTUK DIRIKU SENDIRI....

Wednesday, February 9, 2011

Alangkah Indah Nya Hidup....

Jika DIA selalu di hati, aku akan selalu berasa tenang. Aku selalu berasa semangat untuk meneruskan kehidupan. Andai aku melalaikanNYA atau melupakanNYA seketika, aku sering merasakan kegelisahan dan kebuntuan. Itulah yang sering ku rasakan setiap kali aku merasa jauh daripadaNYA.

Hati seringkali tersentuh bila ia datang menyentuhku. DIA menyentuhku tatkala aku merasakan hidup ini sungguh derita. Sungguh payah untuk ku lalui sendirian. Sungguh rumit untuk ku tangani. Namun di kala itu DIA datang menyentuhku maka aku merasakan sentuhan itu sangat menusuk ke kalbuku. Kala itu aku kembali ke arahnya. Aku meminta DIA menasihatiku, menunjukiku dan membimbingku ke arah yang betul supaya aku tidak keliru dan salah dalam meneruskan kehidupan.

Sentuhannya sangat lembut menusuk ke dalam kalbuku. Kadangkala hingga menitiskan airmata aku menerima sentuhannya. Seringkali airmata ini mengalir maka DIA juga datang padaku menyapa dan membelai jiwaku. Alangkah indahnya hidupku ini kerana DIA sering kali menemaniku setiap masa tanpa aku sendiri sedari.

Bermaknalah hidupku dengan adanya DIA. Hilanglah seri andai aku jauh sedikit daripadaNYA. Aku mohon agar KAU selalu datang menyapa jiwaku dan hatiku ini. AKU mohon KAU selalu berada dalam diriku. Akan selalu ku belai DIRIMU. TanpaMU akan matilah kehidupanku. Akan layulah perasaanku. Akan pudarlah seri alam kehidupanku. Aku selalu ingin KAU di sisiku setiap saat dan waktu supaya aku kuat untuk terus mengharungi kehidupanku. Akan ku belaiMU setiap malam dalam kehidupanku. Mudah-mudahan aku istiqomah untuk membelaiNYA dalam hidupku setiap hari.

Jiwaku lahir dengan sifatMU. Perasaanku gembira dengan selalu dekat padaMU. Hatiku tenang dengan sapaan dari Mu. Wahai yang bernama KEKASIH HATI kau tunjuki lah aku.
AMEEN YA RABB

Tuesday, February 8, 2011

Rasa Tersentuh






Aku sangat terkesan bila mendengar lagu2 lama. Berbanding dengan lagu2 baru. X feel langsung bila dengar. Mcm angin yg berlalu begitu sahaja bila mendengar lagu2 zaman sekarang. But if dengar lagu2 zaman purba2 dulu
( zaman 70an,80an,90an ) rasa hati terkesan mendengar. Kenapa yer agaknyer???
Cuba dengar lagu2 M.nasir + Iklim + Jamal Abdillah + Sheila Majid + Mariah Carey + C.Dion + Aerosmith + dll ) semua lagu2 diorang memberi kesan pd org yg mendengarnye. Rasa luahan mereka sampai pd orang yang mendengarnyer.
Kalau x caya cuba la buat perbandingan.hehehe.....